Γιατί οι γονείς «μισούν» την επιστροφή στα θρανία



Μην εκπλήσσεστε. Δεν υπάρχουν μόνο θετικά για έναν γονιό, όταν το παιδί του πηγαίνει στο σχολείο. Υπάρχουν και κάποια πράγματα, που κάνουν τον γονέα να ...μισεί τη σχολική περίοδο.


• Σχολείο σημαίνει έξοδα


Το καταλάβατε όλοι την πρώτη μέρα του σχολείου, ορισμένοι και αρκετές μέρες νωρίτερα. Καινούργια τσάντα, κασετίνα, γραφική ύλη… όλα αυτά κοστίζουν και μακάρι να έλειπαν από το εξοδολόγιό σας.


• Πρωινό ξύπνημα


Είχατε καλομάθει τόσους μήνες να μην ξυπνάτε μία ώρα νωρίτερα για να ετοιμαστείτε εσείς και τα παιδιά και να μπορέσετε να φύγετε για δουλειά. Τώρα; Ο ήχος από το ξυπνητήρι τρυπάει τα αυτιά σας και ταράζει την ψυχολογία σας.


• Νωρίς για ύπνο


Το πρωινό ξύπνημα τι προϋποθέτει; Να κοιμηθούν νωρίς το βράδυ. Πάνε οι νυχτερινές έξοδοι στα ταβερνάκια. Κι όχι μόνο αυτό. Αφού ξυπνάτε κι εσείς νωρίτερα, που όρεξη για… ξενύχτι. Ούτε τις δουλειές σας δεν προλαβαίνετε καλά καλά να κάνετε και σας παίρνει ο ύπνος πάνω στο ανοικτό laptop.


• Νιώθετε… χαζοί


Τα παιδιά σήμερα μαθαίνουν σήμερα πολλά πράγματα σε μικρές τάξεις, ακόμα και στο νηπιαγωγείο, γνώσεις που οι γονείς λάβατε στο δημοτικό και ίσως στο.. γυμνάσιο. Και ξαφνικά νιώθετε οι πιο χαζοί στον κόσμο, που δυσκολεύεστε ακόμα και να «διαβάσετε» τα παιδιά σας. Αφήστε που έχει αλλάξει και ο τρόπος διδασκαλίας. Αλλιώς η πρόσθεση, αλλιώς η διαίρεση….


• Οι δάσκαλοι είναι αυστηροί


Όχι, μην πάει το μυαλό σας στην παλιά παιδαγωγική σχολή του… χάρακα. Οι εκπαιδευτικοί πλέον είναι αυστηροί και απαιτητικοί και με τους γονείς. Εσείς πρέπει να συμμετέχετε στην ανατροφή, διαπαιδαγώγηση και εκπαίδευση των παιδιών.


• Φαγητό


Μπορείτε να το ξεχάσετε αυτό; Το καλοκαίρι, στην άδεια, είχατε όλο το πρωινό να φτιάξετε κάτι για να φάει το παιδί. Και κάτι πρόχειρο στην παραλία δεν του έπεφτε άσχημο, ενώ συχνά το ρίχνατε και λίγο έξω. Τώρα; Έτοιμο το κολατσιό του από τις 7 το πρωί, έτοιμοι και το γεύμα, γιατί μόλις επιστρέψει θα πεινάει σαν… λύκος.